Dr Kulka Janina

1957. november 28-án születtem Budapesten.

Három gyerekem van, Fruzsina, Borbála és Boldizsár.

Egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen fejeztem be 1982-ben. Ugyanebben az évben kezdtem el dolgozni a Semmelweis Egyetem II.sz. Patológiai Intézetében.

1986-ban jeles eredménnyel tettem szakvizsgát kórbonctan-kórszövettanból. Azóta megszakítás nélkül ugyanitt dolgozom. 1992-94 között angliai tanulmányúton (Bristolban) voltam.

1986-ban tanársegéddé, 1994-ben adjunktussá, 1999-ben docenssé és 2008-ban egyetemi tanárrá neveztek ki. Harmadéves medikusokat oktatok magyar és angol nyelven. Minden évben új diákkörösök jelentkeznek a munkacsoportunkba, akik aktívan részt vesznek a kutatásban és többen a mindennapi munkánkban is. A Semmelweis Egyetem Doktori Iskola Multidiszciplináris programjában alprogram-vezettő vagyok, emlőpatológia témában.

Legfontosabb elfoglaltságomnak a klasszikus sebészeti patológiát tartom, szakterületem az emlőpatológia, különösen a szűrésen felfedezett elváltozások. Részt veszek a szakorvosképzésben is.

Tagja vagyok a Mammográfiás Emlőszűrés Albizottságnak, és European Working Group of Breast Screening Pathology-nak. A Magyar Onkológus Társaság és a Szenológus Társaság vezetőségi tagja, a European Society of Pathology és a Pathological Society of Great Britain and Ireland tagja vagyok. A MPT főtitkári funkciót 2005-2009-ig láttam el, 2008-2010 között a Társaság előre választott elnöke voltam, jelenleg a Társaság elnöke vagyok.