dr Kulka Janina

patológus

1982-ben végzett a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen (SOTE). Az egyetem elvégzése után a SOTE akkori II.sz. Patológiai Intézetében (ma Patológiai, Igazságügyi és Biztosítás Orvostani Intézet) kezdett dolgozni. 2022-ben nyugdíjba ment, önkéntes segítőként továbbra is a PIBOI munkatársa maradt. Emellett emlőpatológusként diagnosztikus és konzultációs munkát végez az Eurofins Medserv Kft. budapesti telephelyén. Kiemelt szakterülete az emlőpatológia, különösen a szűrésen felfedezett elváltozások.

Dr Kulka Janina

A kilencvenes évek elején két évet Bristolban (Egyesült Királyság), a South West Regional Breast Pathology Unit-ban töltött ösztöndíjasként. 2015-ben és 2016-ban néhány hónapig meghívott professzorként a  Torinoi (Olaszország) Egyetem Patológiai Intézetében dolgozott.

Számos kitüntetést kapott: két alkalommal a „Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója” díjban és több éven át Merit díjban részesült. 2013-ban az Astellas „Év Orvosa” díjat kapta meg. A Magyar Onkológusok és a Magyar Patológusok társaságai Krompecher- és Baló József  díjjal ismerték el. Az Egészségügyi Minisztérium „Pro Sanitate” díjban részesítette.

Fő kutatási területe az emlőpatológia. Ph.D. hallgatóival és Dr. Tőkés Anna Mária biológus kollégájával, valamint több hazai és nemzetközi kutatócsoporttal közösen több, mint 200 tudományos közleménye jelent meg: https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=authors10017900

2021-2025 között az Európai Patológus Társaság (ESP) titkára, emellett több hazai és nemzetközi tudományos és szakmai szervezet tagja ill. vezetőségi tagja.

Három felnőtt gyermeke és egy unokája van.