dr Székely Eszter

patológus, citopatológus

Orvosi diplomámat 1986-ban szereztem a Semmelweis Egyetemen. Patológiai szakvizsgámat 1996-ban, cytopatológiai szakvizsgámat 2001-ben. 1986 óta a Semmelweis Egyetem II.sz. Patológiai Intézetében (ma PIBOI) dolgozom. Munkám a kórszövettani anyagok leletezése, aspirációs cytológiai biopsziák végzése, az így készült kenetek értékelése, harmadéves medikusok oktatása valamint a szakorvosjelöltek postgraduális képzése. Mindez számomra nem csupán a szó szoros értelmében vett munka hanem egyben szenvedély és hobby kombinációja.

Dr Székely Eszter

Nagyszerű dolognak tartom hogy a biopsziák végzése során a cytológus a betegekkel közvetlenül találkozhat, ami a mikroszkópos vizsgálatokat is személyesebbé teszi.

Legfontosabb mentorom (számos további csodálatos patológus-mester mellett)  Járay Balázs, aki a cytológiai mintavételek és a kenetek értékelésének folyamatára, a szakma know how-jára megtanított. Az egyetemen általa szervezett cytológiai egységének tagjaként, – alakulása óta – a később szintén Járay Balázs által alapított Medserv KFT-nek is részmunkaidős tagja vagyok.