Aspirációs citológia

Az aspirációs citológia egy egyszerűen és gyorsan kivitelezhető morfológiai vizsgálat, amely a daganatos betegségek felismerését és pontos azonosítását szolgálja.

Az emberi szervezetben különböző szervekben megjelenő göbök, daganatok egy része- szervtől függően akár 95 %-a is- jóindulatú lehet, de ebben csak akkor lehetünk biztosak ha valamilyen mintavételi módszer és patológiai vélemény ezt megerősíti.

A módszer igen egyszerű, ennek ellenére nagyon nagy gyakorlatot igényel, hasonlatosan bármilyen más orvosi tevékenységhez. A medicinában a lexikális tudás csak sokéves tapasztalattal együtt biztosítja a legjobb eredményt diagnosztikus és terápiás téren egyaránt.

A vizsgálat néhány percig tart. Vékony, 0,6 mm vastag tűt ultrahang vezérlés mellett az elváltozásba juttatva, abból vákuum segítségével sejteket nyerünk, majd ezen sejteket laboratóriumi feldolgozás után mikroszkóp alatt vizsgálva állítjuk fel a diagnózist.

Az ilyen mintavételek átlagosan csak 75-85 %-ban sikeresek, összeszokott orvoscsoportjaink ezt az arányt 95 %-ra javították, mely világviszonylatban is kiemelkedő eredmény.

Részletesebb ismertetőért kérjük látogasson el tematikus weboldalunkra: www.aspiracios-citologia.hu

aspiracios-citologia.hu